top of page
  • Forfatterens bildeMari Bermingrud

Gjør øvingen til en lek

Oppdatert: 23. mai 2020Er det vanskelig å få til øving når barnet ditt heller bare vil leke? Hvorfor ikke gjøre øving til en lek i stedet?


Dette er selvfølgelig en forenkling, men øving kan gjøres morsommere med enkle leker.


Gjør oppvarmingen til en lek ved å leke Bjørnen sover. Du som voksen kan være bjørnen, og målet er at barnet skal klare å vekke deg ved å spille melodien på trakten. Ikke tenk så mye på at det blir 100% riktige tonehøyder, det viktigste er at dere har det gøy og at barnet ditt får god lyd i trakten.


En annen god oppvarmingslek er tampen brenner. Barnet gjemmer et kosedyr et sted i rommet, og du skal lete, men i stedet for å si "varmere" eller "kaldere" spiller hun sterkere eller svakere på trakten, alt ettersom hvor nær du som leter er.


Når kroppen og leppa er blitt god og varm er det på tide å ta fram trompeten. Da kan dere leke C eller G. Barnet spiller en tone, og du som lytter reiser deg om det er en G og setter deg om det er en C. Slik får barnet trent på tonetreff og du som voksen kan jo tenke på denne leken som en liten treningsøkt samtidig?


Til slutt har jeg en liten lek for å jobbe med én enkelt ting mens dere øver. Den er utformet av Jodi St. Clair fra Adventures in Suzuki Parenting. Frysleken går ut på at du som voksen lager en lyd med en bjelle eller noe liknende mens barnet spiller. Hver gang barnet hører lyden "fryser" det. Avtal på forhånd hva barnet skal gjøre når det "fryser". Det kan for eksempel være å stå rett med god holdning, å holde instrumentet på en god måte eller å blåse ordentlig ut.Fikk du noen gode idéer til hvordan dere kan leke når dere øver? Del gjerne om du har andre leker eller tips.

Comments


bottom of page